Engeland   Duitsland   Frankrijk   Nederland
De opname van de Sprong
Informatie | Ledenregistratie via Email
 
 
Weblogo
Science Fiction Series
Sprong in het Heelal  door Charles Chilton
Vertaling: Eddy Franquinet en Regie: Leon Povel.

Operatie Luna     1955              Totale speeltijd 4 uur en 21min
De Australische uitvinder Stephen Mitchell bouwt een door atoomkracht voortbewogen ruimteraket, waarmee hij in gezelschap van de vlieger Jeff Morgan, de marconist Jimmy Barnet en de luchtvaartarts Dr. Matthews een onderzoekingstocht naar de maan maakt. Maar wanneer de vier mannen, na een avontuurlijk bezoek op de maan, naar de Aarde willen terugkeren, grijpt een eskader vliegende schotels van een andere planeet in en verplaatst hen niet alleen buiten ons zonnestelsel, maar ook buiten de tijd, zodat zij op aarde landen enige tienduizenden jaren voor onze tijdrekening......


Het Marsmysterie     1956             Totale speeltijd 12 uur en 48 min
Onder commando van Jeff Morgan is een mars-eskader van de Maan vertrokken voor een reis van zes maanden naar de mysterieuze Rode Planeet. In Jeffs vlaggeschip, de Pioneer, zijn verder aanwezig Mitch, Jimmy en de dokter, dezelfden die destijds de eerste tocht naar de maan hebben gemaakt. Groot zijn de gevaren die een reiziger in het heelal kunnen bedreigen. Dat ontdekken de mannen in de Pioneer en de bemanningen van de acht vrachtvaarders al spoedig. Reeds voor de start waren er al onheilspellende voortekenen die Jeff en zijn mannen hadden moeten waarschuwen voor wat hen te wachten stond. Maar op dat ogenblik meenden zij nog dat het om incidentele ongelukjes ging. Tijdens de tocht naar Mars, toen het welslagen van hun reis door bijna spookachtige gebeurtenissen werd bedreigd, drong het echter tot hen door dat hun tegenslagen niet los van elkaar stonden, maar integendeel een gemeenschappelijke oorzaak hadden. Daar was die vreemde ruimtemuziek die uit het niets scheen te komen; die onverklaarbare slaap die sommige mannen op de meest ongelegen ogenblikken overviel; daar was Whitaker, de invaller, wiens zonderlinge gedrag het begin vormde van een reeks onwezenlijke gebeurtenissen die captain Morgan en zijn reisgenoten voor steeds meer raadsels stelden. Die raadsels werden tenslotte opgelost, maar niet voor dat de Marsexpeditie op de Rode Planeet benauwde ogenblikken had door gemaakt.


Mars slaat toe    1957             Totale speeltijd 12 uur en 41 min
De restanten van de expeditievloot van negen ruimteraketten, die onder leiding van gezagvoerder Jeff Morgan in 1971 van de maan startte teneinde een onderzoek in te stellen naar de mogelijkheden die de planeet Mars biedt voor bewoning en ontginning door de mens, is bijna een jaar eerder dan voorzien was, op de terugweg naar de maan. Er is een klemmende reden voor deze overhaaste terugtocht: de expeditie heeft tot haar ontsteltenis ontdekt dat de Martianen een reusachtige ruimtevloot hebben uitgerust met het doel de Aarde te veroveren.De Terugkeer van Mars    2014             Totale speeltijd: ruim 2 uur
Een vertaling van Guy Sweens en uitgevoerd onder regie van Winfried Povel.
Jeff en cornuiten keren terug op aarde. Het welkom is niet zoals ze verwachtten. Het valt hen niet mee om hun eigen echtheid te bewijzen, ze blijken meer dan 30 jaar weggebleven te zijn. Ze zullen hun hele reis moeten reconstrueren.
Het hoorspel dat uit vier delen van 35 minuten staat is niet op deze site te beluisteren. De verkoop van de CDs verloopt via uitgeverij Rubinstein. Het wordt voor de radio uitgezonden op zondag 5, 12,19 en 26 januari op de ouderwetse hoorspeltijd tussen 17:25u en 18:00u. Dus direct n ,,Theater van het Sentiment". Een herhaling is er dan gepland in de nacht van zondag op maandag op Radio 1 tussen 02:00u en 06:00u. in het programma ,,Nacht van het Goede Leven" van Adeline van Lier.

Click hier voor de Making of De Terugkeer van Mars, samengesteld voor het Hoorspelweb door Winfried Povel

===============================================================================
De resumés van de eerste 3 series zijn van Ton Witman. Meer info, click hier voor Geronimo Hoorspelen
Het Hoorspelweb | E-mail: Hoorspelweb@SirB.nl