Engeland   Duitsland   Frankrijk   Nederland
Het belerende vingertje
Informatie | Ledenregistratie via Email
 
 
Weblogo
Diverse enzo

Downloaden? Nee toch?

Alle hoorspelen op mijn site heb ik in bitverwerkingssnelheid verlaagd om te kunnen voldoen aan de voorwaarde van een stream en om niet te concurreren met de te koop zijnde hoorspelen. De geluidskwaliteit die er te horen is, benadert op geen enkele wijze de kwaliteit die een collectioneur behoeft maar is zeker wel goed genoeg om op te nemen. De bitverwerkingssnelheid is 40 kb/sec 22.5 kHz. Heb je een onbedwingbare behoefte voor het downloaden van hoorspelen? Mails met het verzoek voor het maken van een uitzondering om toch de titels op mijn site te mogen downloaden, worden niet beantwoord. Niet alleen dat door het downloaden de overige luisteraars gestoord worden, is het ook ten strengste verboden. Het kan voor mij op grote boetes uitlopen wegens auteursrechtenschendingen.

Kopen? Tja!

Natuurlijk kun je ook Hoorspelen kopen maar......... niet bij mij. Weliswaar beschouw ik de Hoorspelen vrij van rechten en dus vrij verhandelbaar omdat de omroepen zelf nooit de moeite hebben genomen om de hoorspelen te bewaren, zij vonden dit een té kostbare aangelegenheid maar ik heb geen zin in al het werk om de auteursrechtenorganisaties van me af te houden. Doordat wij liefhebbers en opnemers/verzamelaars deze moeite en kosten wèl wilden dragen ben ik van mening dat wij daardoor min of meer rèchthebbers zijn geworden. Zonder de opnemers/verzamelaar was alles verloren geweest.

Het Hoorspel zit weer in de lift en dus schieten de bedrijfjes die er geld mee willen verdienen als paddestoelen uit de grond. Ook de Hoorspelen die je via Het Hoorspelweb kunt beluisteren zijn zo nu en dan te koop. Niet bij mij maar bij uitgevers die dat met toestemming van de desbetreffende omroep doen. Indien ik weet wanneer het Hoorspel te koop is zal ik, als proef, daarvan bij het Hoorspel zelf melding doen door er een link van de uitgever bij te plaatsen. Indien dit weerstand oproept bij de luisteraar, zal ik deze onmiddelijk verwijderen.

Het Hoorspelweb | E-mail: Hoorspelweb@SirB.nl